istoric

ASA S-A SCRIS ISTORIA NOASTRA

INFIINTAREA ASOCIATIEI PESCARILOR SPORTIVI FEROVIARI SI PRIETENII ''VALURI DE CRAP''

                                                Mesaj Scris de Donose Octavian la data de: Lun 31 Ian 2011 - ora 8:37.:
   

   Motivatie de expunere: Fiecare etnie este atesata prin obiceiuri, porturi sau documente pastrate si transmise din generatie in generatie, motiv pentru care pentru a putea demonstra ca suntem ceea ce suntem deschidem acest capitol.

''cativa dintre membrii A.P.S.F.P. VALURI DE CRAP''
   Anul 2010 a adus pentru Asociatia de Pescari Sportivi Feroviari sansa unei noi deschideri oficiale a sezonului de pescuit.
   Soarta a fost potrivnică de data aceasta, motivat de faptul că locaţia aleasă iniţial Pisica-Plopii lui Dumitrache, unde s-au desfăşurat şi alte acţiuni de succes(Operaţiunile Toshiba,Pinguinii uzi), a fost inundată de apele Dunării spre dezamăgirea colectivului şi a gazdei noastre din zonă, Nea Gică Pletea.
   Colac peste pupăză astrele au prezis pentru perioada aleasă,17-21.06.2010, vreme capricioasă cu ploi şi furtuni(chiar două pe zi), fapt care ne-a amărât şi mai tare sufletele, îndurerate şi aşa de pierderea ciorbei de peşte făcute cu toate ritualurile specifice(apă din Dunăre) de Nea Gică.
   În condiţiile în care Dunărea era furioasă, destinaţia aleasă a fost Rachelu, în spatele digului care ne apăra de apele Dunării, în pădurea de plopi bîntuită de fantoma lui Nea Vasile o altă figură legendară pe care colectivul de pescari a cunoscut-o cu ocazia incursiunilor anterioare, un pustnic care a fugit de tumultul vieţii în societate şi care a trăit până în primăvara acestui an, când şi-a dat obştescul sfârşit, într-un bordei sub pământ, din care la data campării nu mai rămăseseră decât ruinele.
   Freamătul ieşirii ne-a cuprins pe toţi, şi s-a răpândit precum o boare din Galaţi la Bucureşti, Adjud, Oneşti, Comăneşti, Tuluceşti, Folteştica, în final verdictul să fie dat, pe data de 15.06.10, de un site meteo de pe net: Renunţăm motivat de faptul că din memoria colectivului nu s-au şters peripeţiile operaţiunii Pinguinii uzi.
   Precum un joc dea alba- neagra acelaşi site a doua zi prevestea o vreme nemaipomenită în intervalul propus, ca de fiecare dată, pentru tentative de pescuit. Telefonia mobilă şi-a spuns din nou cuvântul , iar o nouă convocare a plecat de la CENAFER Galaţi, pe calea undelor cu atenţionarea de rigoare asupra riscului apariţiei permanente a unor condiţii meteo demne de Camel Trophy .
   Noaptea de 16/17.06.2010 a fost grea cu nori, furtună, ploi torenţiale şi insomnii. Pe o vreme mohorâtă avangarda : Donose Octavian, Drescanu Dan, Paleacu Iulian, Calciu Dan, Totolici Marian au pornit spre piaţă pentru a face cumpărăturile de rigoare din care nu au lipsit: tradiţionala conserve de fasole, ingredintele pentru ciorba de peşte şi preparate pentru grătar.
   Pe data de 17.06.2010 la ora 14,00 scrutând în permanenţă cerul şi cu un dram de speranţă în suflet s-a trecut Dunărea.
   A doua zi echipa a fost completată cu un alt grup de temerari: Oprea Marius, Popovici Bogdan, Pungă Cristinel, Ene Alexandru, Negrea Ion, Căluian Valentin.
   Restul poveştii este reprodus în imagini, care cu toată rezoluţia generată de tehnica secolului XXI, nu pot reproduce momentele deosebite ale Operaţiunii Monofilament.       ALEGEREA SIGLEI A.P.S.F.P. ''VALURI DE CRAP''

                                                Mesaj Scris de Donose Octavian la data de: Sam 5 Feb 2011 - ora 18:42:
''SIGLA VALURI DE CRAP''
 

   Sapaturile arheologice efectuate recent au scos la iveala o sigla care se presupune ca ar fi apartinut culturii ``VALURI DE CRAP``.

   Dar iata semnificatia:

-1.  initialele APSF reprezinta abrevierea cuvantului Asociatia Pescarilor Sportivi Feroviari;

-2.  culorile care sunt pe fundalul fiecarei litere se regasesc pe drapelul asociatiei avad urmatoarea semnificatie:
          - rosu-ramura miscare comercial;
          - albastru -ramura tractiune;
          - verde-ramura vagoane;
          - maro -ramurile instalatii-linii.

-3.  cuvintele SI PRIETENII au pe fundal culorile curcubeului motivat de urmatoarele:
- membrii asociatiei din aceasta categorie sunt la inima noastra ,apartin tuturor culorilor ``politice`` si au drepturi depline;
- curcubeul reprezinta speranta, apare dupa ploaie cand se spune ca pestele incepe sa manance mai bine, iar in sufletul nostru parca ne strabate fiorul primului sarut............dat marii capturi, binenteles.

-4.  simbolurile din centrul siglei reprezinta la numarator semnificatia domeniului de activitate a unei parti din membri, iar la numitor mult ravnita captura(am ajuns din greseala la aceste elemente complicate de matematica, pentru ca de fapt la baza calculelor ce tin de bilantul activitatii sta principiul binecunoscut al NUMARATORII PE DEGETE);

-5.  cuvintele VALURI DE CRAP au ca fundal culoarea verde asociata vegetatiei, care completeaza locurile mirifice unde sunt amplasate taberele NOMADE organizate de membrii sai.
Drapelul sub care sau desfasurat campaniile militare ale membrilor , nu a fost gasit dar se intuieste ca ar avea culorile rosu, albastru, verde, maro amplasate orizontal precum luciul apei, avand postata in centru sigla.

     Etimologia expresiei VALURI DE CRAP:

   In vara anului 1985, inaintasii acestei civilizatii au purces la o deschidere oficiala a sezonului de pescuit. Deplasarea s-a facut pana la Tulcea bineinteles cu trenul, iar din cele trei optiuni avute la dispozitie: BANI, BILETE, ABONAMENTE s-a ales varianta traditionala in acele vremuri: ''CU NASU''.

   Elanul tineresc care ii cuprinsese era umbrit de numarul mare de bagaje carate. In timp ce trenul se taraia ca un sarpe lung, spre destinatia finala- Statia Tulcea, s-a intrezarit si lacul de agrement aflat in apropierea acesteia. Un membru a spus:.... ''pe lac sunt VALURI DE CRAP''...;un alt membru a spus:... ''intradevar pe lac sunt VALURI DE CRAP''....iar cel mai mare pescar din grup a dat verdictul:.....''baieti, pana pleaca vaporul mai avem de stat in Tulcea trei ore, pe lac sunt VALURI DE CRAP, hai sa o punem de un pescuit dupa garare''.
   Zis si facut: baietii nostrii au carat bagajele pe malul lacului facandu-se apoi ca se pregatesc de atac: au asteptat ca cel mai mare pescar sa-si instaleze arsenalul dupa care i-au spus: Crsiti pe lac sunt VALURI DE CRAP, noi iti uram fir intins , te imputernicim sa ai grija de bagaje si cand o sa servim a bere in oras o sa ne gandim la tine.

     Nu va pot descrie mimica fetei celui mai mare pescar, la auzul vestii, cu o privire trista a cerut clementa colegilor: macar unul sa ramana sa-l secondeze cu minciogul in cazul atacului marii capturi, dar nimic nu a mai clintit hotararea definitiva si irevocabila data .            PRIMA INTRUNIRE A MEMBRILOR ASOCIATIEI.

''sedinta extraordinara''
   Vineri, 11. februarie 2011, in sala scolii personalului a avut loc prima sedinta extraordinara a membrilor A.P.S.F.P., sedinta organizata la cererea expresa a d-lor OCTAVIAN DONOSE si GABI DEDIU. Tema: luarea unei hotarari in ceea ce priveste
infiintarea A.P.S.F.P.                             

''concentrare maxima''
Pe scurt: conform legilor actuale, A.P.S.F.P. nu va putea emite permise de pescuit catre membrii sai, decat in cazul in care Asociatia ar detine un luciu de apa- lucru care, deocamdata, este imposibil.        
    Dupa discutii destul de ample, s-a hotarat in unanimitate continuarea demersurilor pentru infiintarea Asociatiei, ramanand, ulterior, a se stabili conditiile in care
 aceasta isi va desfasura activitatea.
   A fost un moment de importanta deosebita pentru infiintarea Asociatiei.
   Dar iata cateva dintre reactiile de atunci :


          Mesaj Scris de Donose Octavian la data de Joi 10 Feb 2011 - ora 19:07:                                       

   Copiii nostri vor creste mari, poate vor avea la randul lor copii; copiii copiilor nostri poate vor avea la randul lor copii; isi va mai aminti oare cineva de Udrisoaia, Potmolosu, Plopii lui Dumitrache de la Pisica, Victoria, Rachelu, Cantonul lui Nea Miluta de la Prut,Casa Nebunilor si alte locuri minunate? Bunicii nostri ne-au povestit cum a fost. Noi poate am trait ceva din ce ne-au povestit bunicii si parintii nostri, dar copiilor de azi le este furata copilaria . Am progresat, a aparut calculatorul si deja din frageda pruncie se creeaza dependenta.

   Am fost precum camarazii de arme, am petrecut nopti albe in mijlocul naturii , am fost fericiti ca putem vedea un apus de soare, un rasarit de soare si am trecut impreuna cu natura prin succesiunea anotimpurilor si anilor. Avem ce povesti mai departe si cat de frumos a fost; dar ar fi pacat ca totul sa se termine acum.
  
''contraziceri''
   Incercam sa-i invatam pe cei tineri ceea ce am invatat de la inaintasii nostri sa iubeasca natura, sa o pretuiasca si sa inteleaga ca in viata nu trebuie sa dispui de mari averi ca sa fii fericit macar pentru cateva zile si sa uiti de tumultuul vietii, departe de el. Poate de multe ori am fost egoisti si poate pentru cateva clipe nu ne-am gandit si la cei dragi de acasa.
   De mult timp am spus ca suntem o fratie si poate ca am militat pentru cauza ei, iar astazi incercam ca visul nostru sa devina realitate. Timpurile s-au schimbat rapid si s-a ajuns ca lupul sa fie paznic la oi sau precum pe balta pestele mare inghite pe cel mic. Probabil in tara asta nu a mai ramas nimic de vanzare si s-a ajuns ca aceste paradisuri terestre sa fie scoase la mezat, cu titlu onorific de administrare si protectie, gandindu-se ca cinci ani de monopol sunt suficienti pentru a le secatui sub paravanul legii.
   Traim cu speranta ca va aparea luminita de la capatul tunelului si ca visul nostru va deveni realitate; noi am fost, suntem si sper ca in continuare sa fim aceiasi; motiv, pentru care pana vineri sa ne gandim bine la decizia pe care o vom lua.
                                                                                                                   
     Personal consider ca sufletul pe care l-am pus cu totii, in tot ce am facut in acesti ani si mai ales in ultima perioada, poate fi irosit pentru un permis de pescuit pe care, este un adevar ,nu vom reusi sa-l dam. Poate vom merge in continuare, dar vom fi ca o armata care nu va avea un stindard sub flamurile caruia sa lupte.
Pentru minte, inima si fir intins !

Cei prezenti la sedinta au votat in unanimitate continuarea demersurilor pentru infiintarea Asociatiei, in ciuda obstacolelor pe care le vor avea de intampinat.
    Astfel :
-Octavian Donose;     -Gabi Dediu:               -Cornel Masalau:
-Dan Drescanu:          -Marius Oprea:           -Sorin Zahiu:
-Alexandru Ene:         -Marian Naltabar;       -Gabi Cojocariu;
-Adi Buzea;               -Cristi Punga;
 si - prin acestia- toti cei ce n-au putut fi prezenti, datorita naturii serviciului, au hotarat constituirea
      Asociatiei Pescarilor Sportivi Feroviari si Prietenii   VALURI DE CRAP ca personalitate juridica .

       
''pentru posteritate''
                    Exercitiu de imaginatie
Mesaj            Scris de Alexandru Ene la data de Vin 11 Feb 2011 - ora 10:30:

    Ar fi minunat daca ti-ai putea organiza viata dupa bunul tau plac. Din pacate, acest lucru nu este intotdeauna posibil.  Pentru ca exista legi: mai bune, mai rele- nu este in masura ta sa le judeci. Atat doar: trebuie sa le respecti!
     Ar fi pacat daca, din cauza unor legi- mai bune, mai rele- ai renunta la visul tau.
     Ar fi pacat daca, peste cativa ani, cand vei privi in urma, nu vei vedea nimic. Ti-ai pus vreodata intrebarea "ce las in urma mea?", "cine isi va aminti de mine si cum?"
     Stii ca viata e destul de grea sa mai ai timp a-ti pune astfel de intrebari,si totusi..
     Ar fi frumos sa imbatranesti frumos, sa ai ce povesti celor din jurul tau; Sa-ti poti multumi tie insuti ca n-ai acceptat sa te-mpiedici de niste lucruri marunte care ti-au stat in drum.
     Ar fi frumos ca cineva sa-si aminteasca de tine... De numele tau cu interes, cu placere. Si acel cineva sa aiba ce povesti, la randul sau, despre ceea ce ai realizat tu candva...
     Ar fi frumos!
   Ar fi fost minunat daca atunci,11 februarie 2011
ai fi gandit cu inima !