joi, 31 ianuarie 2013

TEMA DE CASA PENTRU ANOTIMPUL RECE: COPCA... IN IBRICUL CU APA CALDA!

Daca ma uit bine la calendar (precum pisica), vad ca acesta afiseaza, victorios, ca peste doua zile vom pasi in luna februarie. ''Faurar'' sau''luna lupilor'' se lauda a fi deosebit de nemiloasa: geruri si viscole mari se vor abate asupra noastra! Batranii satului spun ca in primele doua saptamani va ingheta tot(!)iar in urmatoarele doua- se dezgheata...
 
Bun! Ia sa ne organizam si sa vedem cum va fi vremea pe 23 februarie, data la care A.P.S.F.P. ''VALURI DE CRAP'' va organiza traditionala copca de inceput de an si, nu in ultimul rand, va aniversa ziua de nastere a unuia dintre cei mai indragiti membri ai sai. Ca de cand asteptam sa ''matrasim'' vreo zece- cinspe stiuci (ca sa nu mai spun de strapazani si ghibani- fara numar)!  
Deschid unul dintre cele mai vestite site-uri meteo - care prognozeaza vremea cu o acuratete maxima - si privesc precum ''pisica stupefiata la site" (hai ca pe asta n-o stiati!): in februarie temperaturile vor fi cuprinse intre -7 si 10 grade Celsius!
Precipitatii? Ioc! Ba nu, mint: va ploua pe 7, 8 si 17. Iar pe 23 februarie vor fi 6 grade si un soare mare cat mamaliga d-lui Paleacu de la balta... Nu-mi vine sa cred! Infioratoarea luna a lupilor (brrr!) sa fie doar o poveste? Se vede treaba ca si batranii satului mai glumesc cateodata!

 
Si cum? Traditionala noastra Copca se va duce pe... copca?
Ce vor spune caraseii d-lui Drescanu - care innoata optimisti in butoiul cu varza murata, inca de asta toamna- in speranta ca vor fi fugariti de vreo marlita ucigasa?
 

Ce impresie isi va face singura si cea mai iubita coropisnita a d-lui Bancila cand va afla ca, nici de
data asta, nu va fi scoasa de la insectar? Ce sa le explic eu ramelor mele confiate (si degerate) care zac infipte in carligele lansetelor din portbagaj? Ca ''Luna Lupilor'' ne-a mintit?

Nu... Dati-mi voie ca, in calitate de secretar al Asociatiei noastre - ba mai mult - ca detinator al titlului de ''Organizatorul anului 2012'', sa va provoc, pe dumneavoastra- membrii A.P.S.F.P.''VALURI DE CRAP'' si nu numai, la primul eveniment al anului 2013 ce se va chema (din pacate): ''COPCA... IN IBRICUL CU APA CALDA''.  
Data: 23 februarie 2013.                           
Locatia: ''La Salcami". Drum asfaltat, aproximativ 8km masurati din centrul Galatiului; posibilitati de aprovizionare rapida de la magazinul ''La trei ursuleti'' din Galati Bazin.
 

Deasemenea, posibilitati de pescuit in Canalul nr.1 sau in Dunare(!?!)
Bucatarii (subsemnatul impreuna cu d-ul Gabi Cojocariu) vor asigura un meniu select (ca de fiecare data, dealtfel) printre care: vestitul bors de peste ''A la valuri de crap'' precum si tochitura cu mamaliguta calda.
Inscriere si detalii pe http://valuridecrap.forumstopic.com.
Si... vorba lui Gabi: ''Nu fugiii... ca te-ajung!''
Pai va doresc FIR INTINS!                                                         







                                                      

Niciun comentariu: