luni, 29 octombrie 2012

CONCURS DE PESCUIT: ''FUMUL DE LA ARCELOR-MITTAL CAPTURI MARETE PREVESTESTE!''

Dupa un an destul de sarac in ale pescuitului, echipa ''VALURI DE CRAP'' s-a hotarat (in sfarsit) sa organizeze mult-asteptata expeditie in care ne-am pus, cu totii, speranta revederii in formula aproape completa a Asociatiei. Si cand spun asta ma refer, intr-adevar, la reunirea vechilor membri cu statut ''greu'' la ''VALURI DE CRAP'':  Bratu Mihaita, Bran Bogdan, Savin Valentin, Berceanu Razvan, Gogoi Ionel Atanasoaie Costel, Simionescu Dan precum si multi alti vechi pescari feroviari care au pus bazele Asociatiei, cu mult timp in urma: Masalau Cornel, Popovici Bogdan, Bancu Gheorghe, Buzea Adrian, Totolici Marian, Cojocariu Gabriel, Draghici Gheorghe.
Mai mult decat atat, figuri noi si-au anuntat participarea la acest eveniment: Dragan Silviu, Oancea Nicusor, alaturi de cei  mai ''rodati'' in expeditiile noastre: Stelea Tofan, Rotaru Costica, Vorozeru Florin, Calciu Dan, Dediu Gabriel, Matache Gheorghe. Despre  cei ca Donose Octavian, Ene Alexandru, Paleacu Iulian, Drescanu Dan, Trandafirescu Cristian nu mai este nevoie sa amintesc... Era sa uit chiar ''revelatia'' expeditiei: Bancila Stelian - omul care si-a sacrificat unica si mult iubita coropisnita cooperand, astfel, la capturarea salaului ce a poposit in ceaunul cu bors... Dar asta-i alta poveste!

 Se anunta o formula aproape completa a Asociatiei. Locatia: pe malul tulcean al Dunarii, in zona denumita ''la Vulcan''- si anume la vreo cinci km de bac, in amonte.





Peisajul: prietenos; locuri de pescuit: cate vrei; loc de distractie: la fel! Drept pentru care presedintele Asociatiei, Octavian Donose a si decretat organizarea unui concurs de pescuit cu premii si anume: ''FUMUL DE LA ARCELOR-MITTAL CAPTURI MARETE PREVESTESTE!'' Bineinteles ca toti participantii au fost de acord, mai ales ca premiile se anuntau a fi destul de consistente!
Asadar, fara alte preparatiuni, pe forumul ''VALURI DE CRAP'' a fost postat regulamentul de participare la concurs, echipa de arbitri precum si programul expeditiei.
Dar iata ce scria Octavian Donose pe forum, in data de 22 septembrie, 2012:

REGULAMENT DE DESFASURARE A CONCURSULUI DE PESCUIT
organizat de Asociaţia Pescarilor Sportivi Feroviar şi Prietenii VALURI DE CRAP:
“ Fumul de la ARCELOR MITTAL-Capturi măreţe prevesteste''
--Motivatie de expunere :
Mulţi se vor întreba care este legătura între fumul de la ARCELOR MITTAL şi pescuit respectiv concursul de pescuit din data de 06.10.2012. Fumul produs de combinatul menţionat anterior prevesteşte dacă pe baltă sunt ,,Valuri-VALURI DE CRAP,,.
Locaţia aleasă pentru desfăşurarea concursului se află pe malul drept al Dunării în apropierea localităţii Galaţi cunoscută sub denumirea generică ,,La Vulcanu(legendele spun că acolo Dunărea nu are fund) ,, iar fericiţii concurenţi, care vor putea sa observe fumul produs, poate vor avea baftă la pescuit.
Rămâne de văzut la faţa locului dacă va reuşii cineva să zărească fumul generator de semne bune.
Motivatia concurentilor speram ca va mai mare, datorita premiilor puse in joc in valoare de 900 lei.

-PROGRAMUL DE DESFASURARE A CONCURSULUI
Concursul se va desfăşura, pe Dunăre, la data de 6 octombrie 2012, în locaţia ,,La Vulcanu,, situată în amonte de localitatea Galaţi pe malul opus acesteia.
Punctul de întâlnire a participanţilor va fi pe data de 04 octombrie 2012, ora 12:30, la trecere bac din Localitatea Galaţi. Se vor aloca 30 minute pentru momentul revederii participanţilor şi transmiterea urărilor de rigoare, după care se va trece Dunărea cu bacul de 13,00.
După ajungerea la destinaţia aleasă se va face camparea şi se va servii masa de prânz, urmând în continuare ca participanţi sa facă acomodarea cu terenul şi să se facă identificarea locurilor de pescuit.
Programul zilei de 05 octombrie 2012 va fi dedicat antrenamentului, iar la ora 17,00 participanţii împreună cu comisia de arbitrii vor stabilii locurile în care se va desfăşura concursul a doua zi. Dacă un loc este revendicat de mai mulţi participanţi şi nu se poate atribui pe cale amiabilă repartizarea lui se va face de comisia de arbitrii prin tragere la sorţi.

Precizari: Dacă pe data de 06 octombrie 2012 locurile stabilite vor fi ocupate de alte persoane străine de concurs, comisia de arbitrii împreună cu participanţii ale căror locuri au fost ocupate vor identifica şi repartiza alte locuri.
Concursul va putea incepe pe data de 06 octombrie 2012 numai după ce toţi participanţii au ocupat locul de pescuit.
- in data de 06 octombrie 2012, la ora 06:00 se va da fluierul de inceput de concurs;
- in data de 06 octombrie 2012, la ora 19:30 se va da fluierul de sfarsit de concurs.
- daca, la ora 19:30 exista vreun concurent aflat in drill, va fi asteptat de arbitri dar nu mai tarziu de ora 20;00.
- la ora 20:00, toate echipele se vor prezenta la tabara de baza pentru efectuarea cantarului oficial;
- la ora 20:30 vor fi desemnati castigatorii concursului si vor fi inmanate premiile.
-PROGRAM DE NADIRE:
-non stop din momentul sosirii în locaţia de desfăşurare.

-VOR FI PREMIATE:
-cantitatea cea mai mare de peste (exprimata in kg cu trei zecimale) – locurile 1,2,3, indiferent de marime si specie;
-captura cu masa cea mai mare(exprimata in kg cu trei zecimale) - locurile 1,2,3;
Observaţie: Din motive de fair play un participant nu poate primi două premii, motiv pentru care în cazul în care îndeplineşte condiţiile de premiere la cele două categorii sau la mai multe locuri la categoria a doua(captura cu masa cea mai mare) va trebui să opteze pentru un singur premiu, iar premiul rămas astfel disponibil să fie ocupat de următorul participant
.
-REGULI CE TRBUIESC RESPECTATE DE CATRE PARTICIPANTI:
- la concurs pot participa atat membrii A.P.S.F.P.’’VALURI DE CRAP’’, cat si cunoscuţii lor;
- concursul se va desfasura la individual;
- nada folosita: fara restrictii;
- se vor putea folosii şase ustensile de pescuit(undiţă/lansetă) desfăşurate pe o distanţă de 10 m cât va avea repartizat fiecare loc;
Precizare:Între fiecare loc se alocă o distanţă de minim 15 m.
- nu se impun restricţii la felul monturilor folosite;
- momeala folosita: fara restrictii.

-PRECIZARI PRIVIND ORGANIZAREA
Program de masă:
-04.10.2012: prânz şi cină;
-05-06.10.2012: trei mese.
-07.10.2012: mic dejun.
Precizări:
-Locul oficial de servire a mesei este la tabăra de bază;
-Pe data de 06.10.2012 pentru cei care nu doresc să servească masa la tabăra de bază se poate asigura contra cost, serviciu de room service de către comisia de arbitrii sau de suporterii acestora.

-ALTE PRECIZARI:
Fiecare participant va primi ecusonul cu numele sau si sigla asociatiei pentru a nu se crea confuzii pentru arbitrii, eventual ca aceştea să poată nota cui acordă dacă este cazul cartonaşul galben sau roşu.
Cei care nu vor participa la concurs vor primi de asemenea ecusoane având dreptul să pescuiască, în afara concursului fiindu-le interzis să sponsorizeze pe participanţi cu capturile lor.
Este interzisa orice manifestare zgomotoasa, care poate deranja participanti, excepţie făcând tabăra de bază;
Este obligatorie pastrarea curateniei in perimetru; in acest scop se vor organiza puncte de colectare a gunoiului;
Pescuitul va fi permis în zona repartizată pentru tabăra de bază numai pentru echipa de arbitrii.
-NOTA:
Nerespectarea cel putin a uneia din regulile enumerate mai sus, duce la eliminarea fara drept de apel din competitie, excluderea imediata din perimetrul de pescuit.
Echipa de arbitrii:
-la centru Octavian Donose;
-arbitrii de mal Florin Vorozero şi Alexandru Ene.

P.S. Se spune că în zonă merge bine guvidul………………
Cu stima, presedintele A.P.S.F.P. ''VALURI DE CRAP'' - OCTAVIAN DONOSE.