duminică, 6 mai 2012

CUPA ''BOILIES VALURI DE CRAP''.

- Asa cum s-a stabilit in sedinta de bilant a A.P.S.F.P. pe anul 2011,  ''Cupa Boilies Valuri de Crap'' se va desfasura in zilele de 07,08.05.2012, pe Lacul Movileni, lac situat pe DN.25 (dinspre Galati inspre Tecuci), la 7-800 de metri de la  iesirea din localitatea cu acelasi nume, pe partea dreapta a drumului.

- Scopul acestui concurs? Toti participantii trebuie sa pescuiasca si sa aiba- macar o data- sanse egale de a-si demonstra talentul ! In afara de ''talentele'' de: bucatar, paharnic, fochist, piccolo, etc., demonstrate de-a lungul (si de-a latul) expeditiilor noastre. Deci, intregul personal va sta cu batul in balta!
 - Castigatorii acestui concurs nu vor primi, de asta data,  premii materiale; in schimb,toate costurile generate de accesul pe balta vor fi suportate din bugetul Asociatiei pentru intreaga perioada de desfasurare a concursului si pentru toti participantii (inclusiv echipa de arbitrii si ceilalti sustinatori ai echipelor de pescari).
- Ca de fiecare data, invitatul de onoare va fi d-ul Marius Oprea care, in postarile noastre de pe forum, a fost denumit, la un moment dat: ''observator astronomic, gastronomic'', ''cititor in ganduri si in stele'', s.a.m.d.
Bineinteles ca noi toti am vrea ca, macar de asta data, sa-l vedem cu undita in mana, pe malul lacului....
- S-a dorit cooptarea d-lui Cristinel Punga in echipa de arbitri a concursului. De ce ? Pentru moralitatea, impartialitatea, incoruptibilitatea dovedita a domniei sale, in precedentele concursuri ''VALURI DE CRAP'' ! Insa prezenta dumnealui pe lac a fost confirmata doar partial, datorita unor probleme personale... Pacat, caci- asa cum sublinia pe forum d-ul Octavian Donose''propun o nota de anduranta concursului prin cooptarea in echipa de arbitrii a D-lui Cristinel Punga specialist in recuperarea monturilor''. 
- Arbitrii? S-au numit din proprie initiativa, de asta data, pentru a ''prezida'' acest concurs. Primul dintre ei - d-ul Teofil Mihalciuc- explica si de ce:
,,Daca mai este nevoie de arbitri sunt disponibil pentru ca inca nu am ajuns la forma sportiva si experienta pescareasca necesara participarii la un astfel de concurs. Cred ca voi putea "fura" mai usor din experienta celor mai buni pescari din postura de arbitru. In afara de asta, s-ar putea, începător fiind în ale pescuitului sa beneficiez de un atu: "norocul începătorului" si nefiind premii la bataie nu vreau sa-l irosesc debeaba''.
Inr-adevar, inteligenta miscare din partea dumnealui!
- In asteptarea conditiilor de participare precum si a Regulamentului de concurs, pe forumul ''VALURI DE CRAP'' au inceput sa se ''lege'' echipele si, bineinteles, sa se autodenumeasca. Astfel, pescarii nostri si-au ''botezat'' echipele cu nume care mai de care mai pitoresti: ''Pinguinul schiop''; ''Taranii Obositi''; ''Pelicanul Cracanat''; ''Stiuca Ucigasa''; ''Polonicul Fermecat''; dar si cu nume cu tenta: ''The Barberians''; ''La noi la Braila''; ''La tanti Elvira''; ''Incepatorii''; ''Fysh Carp Team''; ''Danstel Fyshing''; ''Echipa Speciala''; ''Bizamii''; ''La Piovra''. De parca batranul crap va avea de ales dintre aceste ''minunate'' nume...!!!
- A urmat un adevarat ''razboi rece'' intre membrii forumului, cu atacuri care au devenit, la un moment dat adevarate ''opere literare''! Iata exemple:
- Foaie verde polonic,/ Ascultati ce-o sa va zic:/ - Locu' unu castigam/ Si pe toti va surclasam!/ Frunza verde de aspic,/ FERITI-VA DE POLONIC! (Alexandru).
- Foaie verde trei sarmale,/ "LA PIOVRA-I" cea mai tare,/ Locul unu castigam,/ Si pe toti va ofticam! (Cristi Trandafirescu).
- La concurs mai vin, sa stiti,/ Si ''TARANII OBOSITI'';/ Da-i asteapt-un mare hop:/ Amatorii de la ''PINGUINUL SCHIOP''! (Care mai bine ar pescui c-un mop!}; (Alexandru).
... si multe alte ''capodopere''...!!!
Bineintele, unele ''capete mai plesuve'', au categorisit imediat acest ''razboi''. D-ul Dan Drescanu, de pe margine, comenteaza:
''- E clar! V-a-ntunecat creierii...nerabdarea...sau vi i-a ...luminat???? Ati dat-o in poezii!! Da-i frumos, mie-mi place, perseverati baieti, mai ales voi de la...."tacamurile fermecatoare",cine stie? Daca nu prindeti nimic la concursul nostru, poate va remarca si va premiaza Academia Romana pentru...debut in poezie !?!''
- Mormaindu-si deviza in barba: ''- veniti baieti, ca oricum nu prindeti nimic!'', stapanul lacului si-a expus regulile care, coroborate cu regulile noastre de concurs, au dus la ''nasterea'' Regulamentului Boilies- Valuri De Crap'':

 REGULAMENT DE DESFASURARE A CONCURSULUI DE PESCUIT LA CRAP ‘’CUPA BOILES – VALURI DE CRAP''
 - in data de 07 mai 2012, la ora 06:00, toti participantii vor fi prezenti in aceasta locatie;
- la ora 06:30 se va efectua tragerea la sorti a locurilor pentru pescuit, astfel:
- vor exista doua urne: in prima urna (A)vor fi introduse bilete inscrise cu numele echipelor participante; in cea de-a doua urna (B)vor fi introduse bilete numerotate cu nr. 1…. 13 (reprezentand pontoanele existente pe lac);
- seful Comisiei de Arbitri va extrage, pe rand, cate un bilet din urna A si unul din urna B, astfel incat echipei….. sa i se repartizeze pontonul nr….
- daca, dupa tragerea la sorti echipa respectiva nu este multumita de rezultat poate opta pentru unul din locurile de mal, renuntand la locul de pe ponton, care se va introduce inapoi in urna.
- Precizari: Locurile ramase disponibile dupa tragerea la sorti se vor putea ocupa cu acordul verbal al echipei de arbitrii. In situatia in care exista mai multi pretendenti se va proceda la o noua tragere la sorti, numai pentru acestea, dupa regulile mentionate anterior, cu precizarea ca nu se va putea opta pentru locurile de pe mal care au fost deja ocupate.
- Pe lac exista 13 pontoane amenajate si 7 locuri pe mal (neamenajate), care, inaintea tragerii la sorti, vor fi inscriptionate de catre Comisia de Arbitri, astfel: pontoanele vor fi numerotate P1…..P13 iar locurile neamenajate M1…..M7;
- Concursul va putea incepe numai dupa ce toate echipele au fost satisfacute (din punct de vedere al pozitiei pe lac);
- in data de 07 mai 2012, la ora 08:00 se va da fluierul de inceput de concurs;
- in data de 08 mai 2012, la ora 16:00 se va da fluierul de sfarsit de concurs; pana la aceasta data se va putea pescui non-stop (inclusiv noaptea);
- daca, la ora 16:00 exista vreun concurent aflat in drill, va fi asteptat de arbitri dar nu mai tarziu de ora 16;20.
- la ora 17:00, toate echipele se vor prezenta la tabara de baza pentru efectuarea cantarului oficial;
- la ora 18:00 vor fi desemnati castigatorii concursului si vor fi inmanate premiile. 
                                                       PROGRAM DE NADIRE:
- 07.05.2012 orele:07,30-08,00, 12,00-12,30, 18,00-18,30;
- 08.05.2012 orele:06,00-06,30.
                                                         VOR FI PREMIATE:
- cantitatea cea mai mare de peste (exprimata in kg cu trei zecimale) – locurile 1,2,3, indiferent de marime si specie;
- captura cu masa cea mai mare(exprimata in kg cu trei zecimale) - locurile 1,2,3;

 -- REGULI CE TREBUIESC RESPECTATE DE CATRE PARTICIPANTI:
- la concurs pot participa atat membrii A.P.S.F.P.’’VALURI DE CRAP’’, cat si prietenii lor, acestia din urma trebuind sa achite taxa de inscriere in Asociatie - de 25 de lei – moment in care vor avea drepturi si obligatii depline, la fel ca si membrii deja inscrisi;
- concursul se va desfasura pe echipe formate din cate doi indivizi;
- nada folosita: fara restrictii;
- nadirea se va efectua numai de pe mal; este interzisa folosirea barcutelor de nadit;
- vor putea fi folosite max. sase ustensile de pescuit/echipa;
- fiecare ustensila de pescuit va fi inzestrata cu max. doua carlige;
- momeala folosita: fara restrictii;
- este interzisa cu desavarsire folosirea ‘’aricilor’’ – acest lucru duce automat la eliminarea din concurs;
- capturile cu masa mai mica de 1kg. sau mai mare de 5kg. vor fi cantarite numai in prezenta unui membru al Comisiei de arbitri si apoi se vor elibera neconditionat; aceste capturi urmand a fi luate in considerare la efectuarea cantarului official.

-- PRECIZARI PRIVIND ORGANIZAREA:
Datorita perimetrului destul de intins al locatiei, nu este posibila servirea mesei intr-un cadru organizat, ‘’la comun’’, cum, dealtfel, santem obisnuiti. In acest sens, fiecare echipa se va aproviziona individual cu alimente si bauturi si isi va organiza programul dupa bunul plac al membrilor ei.
- Si totusi, traditionalul bors de peste precum si nelipsitul gratar din ceafa de porc, vor fi preparate in tabara de baza, in ziua de 07 mai, de catre cativa membrii ai Asociatiei care vor fi stabiliti prin tragere la sorti, la data respectiva. Servirea mesei se va face prin rotatie, astfel incat, la locurile de pescuit sa ramana in permanenta cate un supraveghetor.
Pentru achizitionarea acestor alimente, fiecare participant va contribui cu suma de 10 lei, bani care se vor strange la Regulatorul de Trafic Galati, pana in ziua de 04 mai 2012. Cei care nu achita suma respectiva pana la aceasta data, o vor face in ziua de concurs.

-- -ALTE PRECIZARI: -- In zilele de 07 si 08 mai, perimetrul lacului va fi efectiv inchiriat de catre A.P.S.F.P.’’VALURI DE CRAP’’. In acest sens, la intrare, fiecare participant va primi ecusonul cu numele sau si sigla Asociatiei pentru a nu se crea confuzii in randul supraveghetorilor. Cei care se vor prezenta ulterior pe balta vor primi din timp aceste ecusoane si le vor avea asupra lor, ele reprezentand ‘’biletul de intrare’’.
--Intrucat acest concurs se va desfasura pe o proprietate privata, toti participantii vor fi obligati sa respecte intocmai regulile impuse de catre proprietar la incheierea contractului si anume:
-- este interzisa orice manifestare zgomotoasa, care poate deranja participantii si pe administratorul baltii;
-- este obligatorie pastrarea curateniei in perimetru; in acest scop fiecare echipa va primi – la intrare – cate un sac menajer pe care il va folosi pentru depozitarea resturilor de orice fel; acesti saci, dupa umplere, vor fi adusi in locurile special amenajate;
-- este interzisa aprinderea focului la locurile de pescuit; acest lucru se va face, organizat si sub supraveghere, numai in tabara de baza. 
***NOTA:
---Nerespectarea cel putin a uneia din regulile enumerate mai sus, atat in ceea ce priveste regulamentul proprietarilor lacului cat si a regulamentului de concurs stabilit de A.P.S.F.P., duce la eliminarea fara drept de apel din competitie, excluderea imediata din perimetrul lacului si obligatia intregii echipe, din care face parte individul respectiv, de a achita imediat intreaga suma reprezentand cheltuielile Asociatiei cu echipa in cauza (250 lei).
Semneaza:
--Comisia de Arbitri, formata din:
--Dan Dalciu; --Teofil Mihalciuc;
-- Marius Oprea.
                                                                    Presedintele
                                                    A.P.S.F.P.’’VALURI DE CRAP’’

                                                                Octavian Donose.
- Ce-a mai ramas de zis decat ca le uram ''bun venit'' noilor membri ai A.P.S.F.P. ''VALURI DE CRAP'':  Bancila Stelian, Tudose Costel, Caragata Eugen, Negru Razvan si ''primei doamne'' inscrise in Asociatie - Angelica Negru! Speram ca veti fi alaturi de noi si in urmatoarele expeditii!
- Deasemenea, santem bucurosi ca (dupa cat timp oare?) ne vom regasi cu ''batranii'' Asociatiei care locuiesc in Bucuresti, respectiv Teleorman: Gogoi Ionel, Atanasoaie Costel, Constantin Cristian, Berceanu Razvan.
Tuturor va uram ''Fir intins''! Si nu uitati: urmati indemnul IMNULUI ''VALURI DE CRAP'':
                                               '' Haideti cu totii, feroviari
                                   Pe apa-nvolburata
                                   Sa nimicim crapul fugar
                                    Ce solzii ni-i arata!''